Întrebări și răspunsuri

Unde este Eftimie Murgu?

Comuna Eftimie Murgu se află la 170 de km de Timișoara și la 85 km de Reșița. Comuna are aproximativ 1600 de locuitori și aproximativ 600 de case. Dacă ai nevoie de transport până în Eftimie Murgu, te rugăm să menționezi acest lucru în formularul de înscriere. Vom încerca să îți asigurăm transportul din Timișoara și din Reșița, preferabil în mașină cu alți voluntari.

De ce la Eftimie Murgu?

Comuna Eftimie Murgu (numele ei original, până în anii ’70, a fost„Rudăria”) este situată pe Valea Almăjului, în aria protejată Cheile Rudăriei. Cheile sunt cunoscute nu doar prin peisajele sale frumoase, cu căderi de apă și vegetație bogată, ci și prin rezervația morilor de apă, unică în această zonă a Europei. Complexul mulinologic de la Rudăria este monument istoric, inclus în patrimoniul național, e un muzeu viu deoarece morile încă funcționează, fiind folosite de localnici.

Care este programul?

Vom începe joi dimineață (în 20 iunie), vom continua toată ziua de vineri (21 iunie) iar șantierul se va încheia oficial sâmbătă seara (în 22 iunie). Ziua de lucru va începe dimineață, la ora 8.00 și se va încheia în jurul orei 18.00. Sâmbătă seara vom putea sta până târziu la povești, iar cei care vor pot sta până duminică la prânz, când vor pleca și ultimii voluntari spre casă.

Cum pot să devin voluntar?

Pentru a deveni voluntar trebuie să te înscrii, pentru a ne putea organiza pe echipe. Trebuie să ne spui din timp când poți veni și cât ai de gând să participi. Pentru a te putea lua în evidență, te rugăm să te înscrii până în data de 15 iunie pe site-ul nostru, completând formularul.

Ce am de făcut?

Cea mai mare parte a timpului va fi alocată zugrăvirii fațadelor, vopsirii ferestrelor, porților, iar voluntarii vor trebui să respecte pașii indicați de șeful de echipă. Nu este nevoie să ai experiență în construcții. Dacă ai mai șmirgheluit, vopsit, sau pictat o fațadă, îți va fi foarte ușor. Dacă nu, vei avea ocazia să înveți!

Asigurați masa?

Pentru voluntarii înscriși și confirmați asigurăm două mese pe zi, apă și cafea. În caz că nu este suficient pentru tine, fii pregătit cu un sandwich, o gustare. Ai și posibilitatea să cumperi diferite alimente de la magazinele din sat.