Întrebări și răspunsuri

Unde are loc ediția din 2022?

Membrii asociației au selectat localitatea Fărășești, comuna Pietroasa din județul Timiș. Satul Fărășești află la 20 km de Făget, 70 km de Deva, 70 km de Lugoj, 100 km de Reșița, 100 km de Timișoara. Accesul în zonă este facilitate de autostrada A1 iar drumul până în sat este asfaltat, în stare bună.

Cum mă pot înscrie ca voluntar?

Înscrierile participanților vor fi deschise la începutul lunii mai. Pe site-ul nostru va disponibil un un formular în care va trebui să specifici ziua/zilele în care dorești să participi, să optezi pentru tipul de cazare dorită și disponibilitatea ta pentru transport.

Care este programul?

Începem joi (9 iunie) dimineață, continuăm toată ziua de vineri (10 iunie) iar șantierul se încheie oficial sâmbătă seara (11 iunie). Ziua de lucru începe dimineață, la ora 8.00 și se încheie în jurul orei 18.00. Sâmbătă seara vom putea sta până târziu la povești, iar cei care vor se pot opri în zonă până duminică la prânz, când vor pleca și ultimii voluntari spre casă.

Cum pot să devin voluntar?

Pentru a deveni voluntar trebuie întâi de toate să te înscrii, completând formularul. Trebuie să ne spui din timp când poți veni și cât timp ai de gând să participi. Odată ajuns la locația evenimentului fiecare voluntar trebuie să încheie un contract de voluntariat și să facă protecția muncii.

Ce am de făcut?

Cea mai mare parte a timpului va fi alocată zugrăvirii fațadelor, vopsirii ferestrelor, porților. Voluntarii vor trebui să respecte pașii indicați de șeful de echipă. Nu este nevoie să ai experiență în construcții. Dacă ai mai șmirghel-uit, vopsit, sau pictat o fațadă, îți va fi foarte ușor. Dacă nu, vei avea ocazia să înveți!

Asigurați masa?

Pentru voluntarii înscriși și confirmați asigurăm trei mese pe zi, apă și cafea. În caz că nu este suficient pentru tine, fii pregătit cu un sandwich, o gustare. Ai și posibilitatea să cumperi diferite alimente de la magazinul din sat.