Întrebări și răspunsuri

Unde are loc ediția din 2021?

Membrii asociației au selectat localitatea Ilidia, comuna Ciclova Română din județul Caraș-Severin. Satul Ilidia se află la 10 km de Oravița, 65 km de Reșița, 110 km de Timișoara sau 116 km de Băile Herculane.

De ce Ilidia?

Localitatea a fost numită și „Mica Americă” întrucât multe familii au emigrat în America la începutul secolului XX și cu banii câștigați acolo au construit case deosebit de frumoase. De pe mâna meșterilor din Ilidia au ieșit unele dintre cele mai frumoase porți din lemn existente în zona Oraviței. Tot aici se regăsesc și așa numitele „ferestre-bârfitoare” la care localnicii stăteau la vorbă sau spionau trecătorii.

Cum mă pot înscrie ca voluntar?

Înscrierile participanților su început în data de 5 mai și vor fi deschise până pe data de 6 iunie 2021. Pe site-ul nostru este disponibil un un formular (https://forms.gle/miGH7q1of2uAjTYE8) în care va trebui să specifici ziua/zilele în care dorești să participi, să optezi pentru tipul de cazare dorită și disponibilitatea ta pentru transport.

Care este programul?

Începem joi dimineață, continuăm toată ziua de vineri iar șantierul se încheie oficial sâmbătă seara. Ziua de lucru începe dimineață, la ora 8.00 și se încheie în jurul orei 18.00. Sâmbătă seara vom putea sta până târziu la povești, iar cei care vor pot sta până duminică la prânz, când vor pleca și ultimii voluntari spre casă.

Cum pot să devin voluntar?

Pentru a deveni voluntar trebuie să te înscrii, pentru a ne putea organiza pe echipe. Trebuie să ne spui din timp când poți veni și cât timp ai de gând să participi. Înscrierile se fac pe site-ul nostru, completând formularul.

Ce am de făcut?

Cea mai mare parte a timpului va fi alocată zugrăvirii fațadelor, vopsirii ferestrelor, porților. Voluntarii vor trebui să respecte pașii indicați de șeful de echipă. Nu este nevoie să ai experiență în construcții. Dacă ai mai șmirghel-uit, vopsit, sau pictat o fațadă, îți va fi foarte ușor. Dacă nu, vei avea ocazia să înveți!

Asigurați masa?

Pentru voluntarii înscriși și confirmați asigurăm două mese pe zi, apă și cafea. În caz că nu este suficient pentru tine, fii pregătit cu un sandwich, o gustare. Ai și posibilitatea să cumperi diferite alimente de la magazinele din sat.