Întrebări și răspunsuri

Unde are loc ediția din 2020?

Membrii asociației au selectat localitatea Racovița din județul Timiș pentru că aici se păstrează într-o mare măsură arhitectura tradițională pentru această zonă a Banatului în stilul baroc rural, cu fațade frumos decorate cu flori și alte motive specifice. Racovița este amplasată la 45 km de Timișoara, 11 km de Buziaș, 23 km de Lugoj sau 78 km de Reșița.

Cum mă pot înscrie ca voluntar?

Înscrierile participanților încep cu 30 de zile înainte de startul evenimentului (luna iunie, data va fi anunțată în curând). Pe site-ul nostru va fi publicat un formular în care va trebui să specifici ziua/zilele în care dorești să participi, să optezi pentru tipul de cazare dorită și disponibilitatea ta pentru transport.

Care este programul?

Începem joi dimineață, continuăm toată ziua de vineri iar șantierul se încheie oficial sâmbătă seara. Ziua de lucru începe dimineață, la ora 8.00 și se încheie în jurul orei 18.00. Sâmbătă seara vom putea sta până târziu la povești, iar cei care vor pot sta până duminică la prânz, când vor pleca și ultimii voluntari spre casă.

Cum pot să devin voluntar?

Pentru a deveni voluntar trebuie să te înscrii, pentru a ne putea organiza pe echipe. Trebuie să ne spui din timp când poți veni și cât ai de gând să participi. Înscrierile se fac pe site-ul nostru, completând un formular ce va fi făcut disponibil cu circa 30 zile înainte de eveniment.

Ce am de făcut?

Cea mai mare parte a timpului va fi alocată zugrăvirii fațadelor, vopsirii ferestrelor, porților. Voluntarii vor trebui să respecte pașii indicați de șeful de echipă. Nu este nevoie să ai experiență în construcții. Dacă ai mai șmirghel-uit, vopsit, sau pictat o fațadă, îți va fi foarte ușor. Dacă nu, vei avea ocazia să înveți!

Asigurați masa?

Pentru voluntarii înscriși și confirmați asigurăm două mese pe zi, apă și cafea. În caz că nu este suficient pentru tine, fii pregătit cu un sandwich, o gustare. Ai și posibilitatea să cumperi diferite alimente de la magazinele din sat.