Întrebări și răspunsuri

Unde are loc ediția din 2023?

Membrii asociației au selectat localitatea Valeapai, comuna Ramna din județul Caraș-Severin. Satul Valeapai se află la 60 km de Timișoara (circa 1 oră de condus), 43 km de Reșița sau 24 km de Bocșa. Accesul în zonă este posibil de pe drumul județean DJ572 Buziaș – Vermeș – Berzovia (apoi DC 87 Vermeș – Valeapai) sau DJ585 Visag – Valeapai – Berzovia. Drumul până în sat este asfaltat pe varianta Vermeș – Valeapai.

Cum mă pot înscrie ca voluntar?

Înscrierile participanților sunt deschise în perioada 19.04 – 28.05. Va trebui să completezi formularul de înscrerie în care va trebui să specifici ziua/zilele în care dorești să participi, să optezi pentru tipul de cazare dorită și disponibilitatea ta pentru transport. Link formular: https://forms.gle/qhYS7xEgX1RkSjJe8

Care este programul?

Începem joi (8 iunie) dimineață, continuăm toată ziua de vineri (9 iunie) iar șantierul se încheie oficial sâmbătă seara (10 iunie). Ziua de lucru începe dimineață, la ora 8.00 și se încheie în jurul orei 18.00. Sâmbătă seara vom putea sta până târziu la povești, iar cei care vor se pot opri în zonă până duminică la prânz, când vor pleca și ultimii voluntari spre casă.

Cum pot să devin voluntar?

Pentru a deveni voluntar trebuie întâi de toate să te înscrii, completând formularul. Trebuie să ne spui din timp când poți veni și cât timp ai de gând să participi. Odată ajuns la locația evenimentului fiecare voluntar trebuie să încheie un contract de voluntariat și să urmeze instrucțiunile de protecția muncii.

Ce am de făcut?

Cea mai mare parte a timpului va fi alocată zugrăvirii fațadelor, vopsirii ferestrelor, porților. Voluntarii vor trebui să respecte pașii indicați de șeful de echipă. Nu este nevoie să ai experiență în construcții. Dacă ai mai șmirghel-uit, vopsit, sau pictat o fațadă, îți va fi foarte ușor. Dacă nu, vei avea ocazia să înveți!

Asigurați masa?

Pentru voluntarii înscriși și confirmați asigurăm trei mese pe zi, apă și cafea. În caz că nu este suficient pentru tine, fii pregătit cu un sandwich, o gustare. Ai și posibilitatea să cumperi diferite alimente de la magazinul din sat.