Laura Laurențiu

Laura Laurențiu

Un stil de viață activ, în care să fim implicați alături de familie, de prieteni, de cei care contează pentru fiecare dintre noi, alături de conștientizarea importanței a ceea ce mâncăm, nu doar din punct de vedere nutritiv, ci și cultural și social, sunt, în concepția mea, ingrediente de nelipsit în viața unei familii. Iar o familie își cunoaște rădăcinile, își respectă bătrânii și este mândră de moștenirea lor. Sunt doar câteva dintre motivele pentru care sprijin proiectul Color the Village al Asociației Acasă în Banat la Timotion.

Trăim într-o perioadă în care inițiativele bune nu prea mai reușesc să ajungă din rețelele de socializare în lumea reală. Cu toate acestea, proiectele Asociației Acasă în Banat au adus mai binele în viețile unor vârstnici care trăiau în condiții deplorabile, ei reușind să coaguleze în jurul inițiavelor lor o entuziastă echipă de voluntari care au renovat zeci de case în Banat, în a doua parte a lui 2018.

Proiectul Color the Village este un pas în față, o idee ambițioasă de ”festival al faptelor bune”, care-și propune, în vara lui 2019, să dea o culoare nouă unui sat întreg: Rudăria. Este vorba despre unul dintre satele almăjene cu un potențial turistic ridicat, fiind vizitat de mulți turiști care vin să viziteze celebrele mori de apă, dar care nu se opresc deloc în comunitate. Proiectul Color the Village își propune să ”molărească” – să zugrăvească în stil tradițional 30 de case din Rudăria și totodată să sprijine inițiativele care ar aduce un plus de valoare comunității.

Avem nevoie de campioni care să alerge pentru o față nouă a satului Rudăria!